הוסף שאלה / נושא

חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

מה המנהג לגבי אפיית חלות שונות לחג שבועות?

תשובה:

יש הנוהגים לאפות לכבוד חג שבועות שני סוגי חלה. חלה אחת עם חמאה על מנת לאוכלה בסעודה של מאכלי חלב, וחלה אחרת לארוחה בשרית. אולם צריך לשים לב לעשות צורה שונה לכל חלה  מהצורה הרגילה.

פוסק: הרב גבריאל ציננער

ספר: נטעי גבריאל

מקור: שבועות פרק יא סעיף י וראה רמ"א סימן תצד סעיף ג בביאור מגן אברהם סק"ח, וסימן צז סעיף א

תשובה נוספת:

 נהגו לאפות לחם עם חמאה כשאוכל מאכלי חלב,  ואז יביא אח"כ עוד לחם אחד לבשר.

פוסק: הרב דוד אליהו קולדצקי

ספר: תמצית ההלכות

מקור: פסח, סדר חג שבועות סימן תצד סעיף מה

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: שבועות

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה